• Brandstichter Harens Lyceum hoort in hoger beroep wederom werkstraf eisen

  Het leek misschien geen ernstig incident: de destijds 15-jarige jongen stak met twee anderen toiletpapier in brand in de toiletten van het Harens Lyceum aan de Kerklaan. Daarbij werd spiritus gebruikt. Maar er hadden ernstige dingen kunnen gebeuren en dat maakt de zaak groter. Het gebouw moest worden ontruimd wegens de rookontwikkeling, de hulpdiensten rukten […]

  Het leek misschien geen ernstig incident: de destijds 15-jarige jongen stak met twee anderen toiletpapier in brand in de toiletten van het Harens Lyceum aan de Kerklaan. Daarbij werd spiritus gebruikt. Maar er hadden ernstige dingen kunnen gebeuren en dat maakt de zaak groter.
  Het gebouw moest worden ontruimd wegens de rookontwikkeling, de hulpdiensten rukten met groot materieel uit. De schade aan het gebouw bedroeg 60.000 euro. De rechtbank in Groningen veroordeelde de drie knapen tot werk- en leerstraffen en het samen betalen van een bijdrage aan de schade (1000,-).
  Eén van de drie ging in hoger beroep tegen de werkstraf van 100 uur en ontkende betrokkenheid. Hij is inmiddels 16 jaar. Vandaag diende de zaak aan het Gerechtshof in Leeuwarden, en opnieuw vond het OM de zaak ernstig genoeg voor een werkstraf. De 100 uur die hij al had gekregen was voor de helft voorwaardelijk. Die strafeis klonk vandaag opnieuw in Leeuwarden. De jongen ontkent zijn betrokkenheid overigens nog steeds.
  Foto: 112Haren/Haren de Krant Martin Klip
  Het bericht Brandstichter Harens Lyceum hoort in hoger beroep wederom werkstraf eisen verscheen eerst op Haren de Krant.
  Lees verder bij de bron

  Lees ook:  DvhN Focus: 'Waar je opgroeit is bepalend voor de kansen die je krijgt'