• Brandweer Assen-Oost wint vaardigheidstoets 112 in Smilde

  SMILDE – Op zaterdag 13 April werd er in Smilde de provinciale brandweerwedstrijden in de klasse 112 gehouden. Gedurende de dag streden 10 brandweerkorpsen uit de provincie Drenthe om een plek bij de eerste drie. De brandweer wedstrijden worden georganiseerd door het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) in samenwerking met brandweer Smilde. De drie beste […]

  SMILDE – Op zaterdag 13 April werd er in Smilde de provinciale brandweerwedstrijden in de klasse 112 gehouden. Gedurende de dag streden 10 brandweerkorpsen uit de provincie Drenthe om een plek bij de eerste drie.

  De brandweer wedstrijden worden georganiseerd door het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) in samenwerking met brandweer Smilde. De drie beste korpsen gaan door naar de 1e ronde gewestelijke brandweerwedstrijden op 18 mei in Drachten.

  Scenario:

  De brandweerkorpsen werden zaterdag gealarmeerd voor een verkeersongeval aan de Koningin Wilhelminalaan in Smilde. De aanrijding was ter hoogte van de school.

  Een bestuurster had op de straat een viertal personen aangereden ze botste vervolgens tegen een aanhanger met steiger materiaal, waarbij ze door een stang werd gespietst. Ze kwam vervolgens met de auto tegen een boom tot stilstand.

  Bij een kraam voor de school was op het zelfde moment de vlam in de pan geslagen en een persoon vloog hierbij in brand. Met zijn handen nog in brand sprong hij in paniek in een nabij gelegen sloot.

  Aan de brandweerkorpsen de taak om de brand te doven. Het slachtoffer uit het water te halen, De beknelde automobilist te bevrijden en de gewonde personen te behandelen met hulp van het korps Smilde

  PLAATSBRANDWEERKORPS1e PlaatsBrandweer Assen-Oost2e PlaatsBrandweer Norg3e PlaatsBrandweer BeilenVierdeBrandweer Assen-WestVijfdeBrandweer ZuidlarenZesdeBrandweer WesterborkZevendeBrandweer DwingelooAchtsteBrandweer RodenNegendeBrandweer VriesTiendeBrandweer Peize
  Lees verder bij de bron

  Lees ook:  Plaatselijk Belang Gees houdt informatiemarkt