• Doelpuntregen voor VR1 HZVV

  Hoogeveen – Na het zwaarbevochten maar terechte gelijkspel van afgelopen dinsdag, tegen mede-koploper Be Quick, was HZVV afgelopen zaterdag de thuisspelende ploeg en ontving Hellendoorn. Voor HZVV was het zaak om de concentratie en positieve agressie op te brengen die er ook in Zwolle was, want Hellendoorn staat dan wel onderaan in de competitie, ‘uit’ […]

  Hoogeveen – Na het zwaarbevochten maar terechte gelijkspel van afgelopen dinsdag, tegen mede-koploper Be Quick, was HZVV afgelopen zaterdag de thuisspelende ploeg en ontving Hellendoorn. Voor HZVV was het zaak om de concentratie en positieve agressie op te brengen die er ook in Zwolle was, want Hellendoorn staat dan wel onderaan in de competitie, ‘uit’ had HZVV behoorlijke problemen met de gasten.
  HZVV was zich daar gezien de beginfase van de wedstrijd terdege van bewust en ging furieus van start. In de derde minuut was het al raak voor de rood-witten. Na een uitstekende aanval over rechts waar Lyanne Neutel goed gebruikmaakte van haar snelheid kon haar inzet nog gestopt worden door de keepster van Hellendoorn maar de bal kwam voor de voeten van Maria de Lima die zichzelf knap vrij speelde en haar eerste doelpunt van de middag liet aantekenen: 1-0.
  Drie minuten later was het Neutel die kon scoren toen een bekeken voorzet van Soraya Kainama haar bereikte en ze in alle vrijheid kon intikken: 2-0.
  Na een kwartier leek de wedstrijd dan gespeeld toen Carmen Manusiwa met een prima pass Cheyene Maulany wegstuurde die haar inzet nog gestopt zag maar worden maar de afvallende bal kwam voor de voeten van Soraya Kainama die de bal koel tussen de palen schoot: 3-0.
  Een kwartier voor tijd kon Hellendoorn iets terug doen maar lang kon men daar niet van genieten, twee minuten na de 3-1 maakte Kainama haar tweede en de vierde voor HZVV: 4-1.
  HZVV ging de tweede helft door en na vijf minuten spelen was het weer de Lima die na een prima voorzet van Maulany de bal knap aannam en ook haar tweede maakte: 5-1.
  De thuisploeg leek hierna gas terug te nemen maar na een half uur in de tweede helft zette men weer aan en met een heerlijke vrije bal maakte Maulany er 6-1 van.
  HZVV bleef aanvallen en vooral Gulnaz Yildirim trok de aandacht, door aan de basis te staan van de komende twee doelpunten. Eerst wist ze na een prima actie Martine Weinans te bereiken die met een bekeken schot de bal over de keeper heen plaatste.
  Twee minuten later was het weer Yildirim die de assist gaf, ditmaal op De Lima die de bal van dichtbij in de korte hoek achter de keepster van Hellendoorn wist te plaatsen. Twee minuten later bracht de Lima haar vierde en de negende van HZVV op het scorebord door de bal over de keepster heen in het doel te plaatsen.
  Na nog enkele minuten floot de scheidsrechter af en kon HZVV met een grote overwinning het veld af, een overwinning die volledig terecht was.
  HZVV Vr1-Hellendoorn Vr1 9-1
  Lees verder bij de bron

  Lees ook:  Enquête: Wat vinden we van het fietspad langs het Noord-Willemskanaal tussen Groningen en Haren