• Parkeren Borger-centrum: aanpassing parkeerschijfzone voor minder overlast

  Het centrum van Borger is de afgelopen jaren flink vernieuwd. Met onder andere het plein voor de Willibrordkerk, een nieuw jasje voor de aangrenzende winkels, de nieuwe Borgerhof en de bijbehorende rotonde. Zo maken we Borger samen nog mooier en prettiger om te verblijven. Voor toeristen, andere bezoekers én inwoners. Een volgende stap daarin is […]

  Het centrum van Borger is de afgelopen jaren flink vernieuwd. Met onder andere het plein voor de Willibrordkerk, een nieuw jasje voor de aangrenzende winkels, de nieuwe Borgerhof en de bijbehorende rotonde. Zo maken we Borger samen nog mooier en prettiger om te verblijven. Voor toeristen, andere bezoekers én inwoners. Een volgende stap daarin is een gewijzigd parkeerbeleid in het centrum. Met name de geparkeerde auto’s op het plein voor de Willibrordkerk zijn veel mensen een doorn in het oog….
  Het centrum van Borger is de afgelopen jaren flink vernieuwd. Met onder andere het plein voor de Willibrordkerk, een nieuw jasje voor de aangrenzende winkels, de nieuwe Borgerhof en de bijbehorende rotonde. Zo maken we Borger samen nog mooier en prettiger om te verblijven. Voor toeristen, andere bezoekers én inwoners. Een volgende stap daarin is een gewijzigd parkeerbeleid in het centrum. Met name de geparkeerde auto’s op het plein voor de Willibrordkerk zijn veel mensen een doorn in het oog. Tegelijkertijd moet er natuurlijk wel voldoende parkeermogelijkheid zijn voor winkelend publiek. Daarom hebben we het gebied van de parkeerschijfzone in Borger-centrum aangepast.
  Parkeerschijfzone
  Een deel van het centrum is al jaren ingericht als parkeerschijfzone (bekijk hier de kaart). U herkent deze zone aan de blauwe borden. Om parkeren op het plein tegen te gaan, hebben we het plein onderdeel gemaakt van de parkeerschijfzone. In de zone mag u alleen parkeren op plaatsen met een blauwe streep. Van maandag tot en met zaterdag (9.00-17.00 uur) geldt daarvoor  bovendien een maximale duur van twee uur. Hierbij hebt u een parkeerschijf nodig. Die kunt u voor 1 euro kopen bij verschillende verkooppunten in Borger, waaronder:
  Albert HeijnBlokkerBrunaDe SlijterijDen Heijer OptiekHubo BlokKapper Alex EdingSelekt Wonen ter VeenSturing OptiekVogelzang Borger
  Tijdelijk kunt u in het gemeentehuis in Exloo gratis een parkeerschijf ophalen, zolang de voorraad strekt.
  Oplossing
  Het centrumplein voor de Willibrordkerk is bedoeld voor recreatie en activiteiten. Doordat het plein nu in de parkeerschijfzone valt en er géén blauwe streep ligt, is het niet meer toegestaan om hier te parkeren. Met de aangepaste parkeerschijfzone willen we er ook voor zorgen dat winkelend publiek voldoende parkeermogelijkheid heeft.
  Langer parkeren
  Wilt u langer dan 2 uur parkeren? Dan kunt u dat buiten de parkeerschijfzone doen. Bijvoorbeeld op het parkeerterrein Grote Brink en de parkeerplaatsen tussen de Bergmans Beinsstraat en de Buinerweg. Die vallen nu niet meer binnen de parkeerschijfzone. Op die manier gaat het aantal plekken voor langdurig parkeren niet omlaag. Ook kunt u gebruikmaken van het parkeerterrein aan het begin van de Molenstraat, bij de langparkeerplaats bij Tuin & Hof en bij het OV-knooppunt bij de N34.
  Ontheffing voor bewoners en winkeliers
  Als u in de parkeerschijfzone woont (of een bedrijf hebt) en zelf niet over een parkeerplaats beschikt, kunt u een ontheffing aanvragen. Hiermee mag u langer dan 2 uur parkeren bij de blauwe streep. Per adres is één ontheffing mogelijk. 
  Controle
  Om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de nieuwe parkeerregels houdt, zetten we buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) in. Zij wijzen parkeerders de komende weken op de nieuwe situatie en geven toelichting. Na deze overgangsperiode krijgen automobilisten voortaan een boete bij een overtreding.
  Lees verder bij de bron

  Lees ook:  Auto botst frontaal tegen boom naast de N362 Midwolda