• Het laatste nieuws van Flevoland

  Pokerrun zet zich in voor Stichting Actief Samenleven

  Hoogeveen – 15 juni a.s. wordt alweer de 8ste Pokerrun van MC Motorhead uit Hoogeveen verreden. De Pokerrun is een toerrit voor motoren die gaat van clubgebouw naar clubgebouw. Je mag zelf de route bedenken. De finish is in Hoogeveen. Iedereen mag meedoen, wel of niet verbonden aan een club. In de organisatie van de […]

  Lees het volledige artikel

  Meer verkeersdoden in Drenthe 2018

  Regio – In 2018 zijn 678 mensen omgekomen door verkeersongevallen in Nederland. Dat zijn 65 verkeersdoden meer dan in 2017. Er vielen vooral onder inzittenden van personenauto’s, fietsers en scootmobielers meer dodelijke slachtoffers. In Noord-Brabant nam het aantal verkeersdoden toe van 98 in 2017 naar 150 in 2018. Deze cijfers maakt het CBS vandaag bekend. […]

  Lees het volledige artikel

  Crematies in Drenthe het duurst

  In Drenthe, Flevoland en Gelderland zijn crematies het duurst, in Utrecht, Limburg en Zeeland zijn de kosten hiervan gemiddeld het laagst. Het gemiddelde bedrag dat nabestaanden kwijt zijn voor een crematie in Nederland is 747 euro. Het prijsverschil tussen de duurste (985 euro) en goedkoopste crematie (406 euro) is 579 euro. Dat blijkt uit onderzoek […]

  Lees het volledige artikel

  Maureen de Witte draagt gedicht voor tijdens Nationale Herdenking op 4 mei

  Dronten – Maureen de Witte (17) uit Emmeloord draagt op 4 mei haar gedicht voor tijdens de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam. Het gedicht van de scholier kwam als winnaar uit de bus tijdens de finale van Dichter bij 4 mei die zaterdag in de Meerpaal te Dronten plaatsvond.

  Lees het volledige artikel

  Toerclub Flevoland start cursus Start2Bike MTB

  Lelystad – Bij Toerclub Flevoland in Lelystad start op zondag 31 maart de cursus Start2Bike MTB. De cursus is bedoeld voor iedereen die wil starten met mountainbiken of die zijn techniek wil verbeteren.

  Lees het volledige artikel

  Theatershow om angst te overwinnen

  Dronten – Eén op de vijf mensen heeft serieuze angstklachten. “En iedereen is wel eens angstig, bijvoorbeeld bij hoogtevrees of voor spinnen”, zegt Joke Straathof, de Angstexpert uit Dronten.

  Lees het volledige artikel

  Suzannes mogen gratis naar binnen bij Nacht van de Nederpop in Corneel

  Lelystad – Corneel houdt zaterdag 16 maart de Nacht van de Nederpop.Er is die avond een optreden van VOF de Kunst. Goed nieuws voor iedereen die Suzanne, Susanne, Susan of Suus heet. Zij mogen gratis naar binnen.

  Lees het volledige artikel

  Wild Romance rockt in De Cantine (fotoreportage)

  Lelystad – Een Nederlandse rocklegende speelde zaterdagavond op historische grond in Lelystad. Wild Romance, de voormalige begeleidingsband van Herman Brood, trad op in Restaurant De Cantine.

  Lees het volledige artikel

  ‘Emma wil leven’ in De Meerpaal

  Dronten – In theater De Meepraal in Dronten is zaterdag 30 maart de voorstelling ‘Emma wil leven’ te zien, gebaseerd op de gelijknamige documentaire van Jessica Villerius.

  Lees het volledige artikel

  Politie zoekt getuigen van diefstal Volkswagen Golf in Dronten

  Dronten – De politie zoekt getuigen van de diefstal van een grijze Volkswagen Golf vanaf De Stag in Dronten. De auto is gestolen tussen vrijdag 8 maart 22.30 uur en zaterdag 9 maart 01.15 uur.

  Lees het volledige artikel