• Het laatste nieuws van Zeeland

  Stem nu voor de Zeeuwse Top 40 van 2019

  Wat zijn dit jaar de veertig populairste nummers uit Zeeland? Vanaf vandaag kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete muziek van Zeeuwse bands, zangers en zangeressen. Na tien dagen maken we de balans op voor de dertiende Zeeuwse Top 40. De lijst van 2019 wordt uitgezonden op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei.

  Lees het volledige artikel

  Zeeland wordt wakker: Zeeuwse Top 40, duurzaamheidsambtenaar en GOES

  Goedemorgen. Dit is het nieuws in Zeeland aan het begin van de werkweek.

  Lees het volledige artikel

  Eerste editie van Uit in Zeeland in Goes

  Het Bleekveld in Goes stond dit weekend in het teken van cultuur. De eerste editie van de cultuurmarkt Uit in Zeeland werd gehouden. Samen met de provincie wil de gemeente Goes de culturele Zeeuwse initiatieven in het zonnetje zetten.

  Lees het volledige artikel

  Visstroper met bijna zes kilo paling aangehouden

  Op de Philipsdam is gisteravond een 29-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden, die verdacht wordt van stroperij. Hij zou geprobeerd hebben om met fuiken paling te vangen. Politiemensen van team Milieu hebben gisteravond samen met boa’s van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland gepost op visstropers.

  Lees het volledige artikel

  Fietsendief betrapt tijdens stelen snorfiets

  Een 21-jarige man uit Middelburg is gisteravond aangehouden, omdat hij verdacht wordt van diefstal. De man zou een fiets hebben gestolen en ook hebben geprobeerd een snorfiets mee te nemen.

  Lees het volledige artikel

  Zeeland decor voor jeugd EK beachvolleybal

  Het Europees kampioenschap beachvolleybal voor spelers tot 23 jaar komt naar Zeeland. Volgend jaar zullen de beste spelers van Europa van 9 tot en met 14 juni in Vlissingen te zien zijn. Daar komt nog een speellocatie bij. Dat wordt Cadzand of Vrouwenpolder.

  Lees het volledige artikel

  Middelburger maakt zich zorgen om oorlog in Jemen: ‘Mensen die weg zijn krijg je nooit meer terug’

  Al vier jaar lang is de oorlog in Jemen geen moment uit de gedachten van Issam Al Kholani uit Middelburg. Hij is voorzitter van de Jemenitische gemeenschap in Nederland. Op afstand lijdt hij mee met zijn familie, vrienden en landgenoten. “Het zit gewoon in je hoofd elke dag. Je slaapt ermee en je wordt ermee […]

  Lees het volledige artikel

  Ouderen de dupe van scharensliep

  De politie waarschuwt voor een scharensliep die in Zeeland ouderen oplicht. De afgelopen weken zijn er zeker drie Zeeuwen slachtoffer van geworden. Schade: 350 euro.

  Lees het volledige artikel

  Schadepost uitstel marinierskazerne: 140 miljoen euro

  Zeeland loopt minstens 140 miljoen euro mis door de vertraging van de bouw van de marinierskazerne. De kazerne had al in 2017 geopend moeten worden. De bouw is inmiddels al meer dan vijf jaar vertraagd en het is nog maar de vraag of 2022 – de opleverdatum volgens de laatste planning – wel gehaald zal […]

  Lees het volledige artikel

  Twee gewonden bij kettingbotsing op de Deltaweg bij Kats

  Bij een ongeluk op de Deltaweg bij Kats zijn vanmiddag zeker twee mensen gewond geraakt. Minstens drie auto’s botsten op elkaar bij het ongeluk, dat rond 17.30 uur gebeurde op de Deltaweg tussen Goes en Wilhelminadorp.

  Lees het volledige artikel